Nordtrade International är en av de ledande svenska trävaruagenturerna och exportörer av sågade trävaror till Egypten, Tunisien, Algeriet och Marocko. Med tjugo års erfarenhet bakom oss har vi etablerat oss som en pålitlig samarbetspartner för både våra leverantörer och våra kunder. Det här ryktet bygger på en lång meritlista av att bygga broar mellan olika kulturer och bana vägen för långsiktiga affärsrelationer. Att skapa förutsättningarna för ett långt och ömsesidigt fördelaktigt samarbete är vår definition av ett väl utfört arbete. Denna tanke utgör den centrala pelaren i vår strategi och reflekteras i varje aspekt av vår verksamhet.

Vi är stolta över att vara ett familjeägt företag med ödmjuka rötter i kärnområdet av den svenska skogsindustrin såväl som den nordafrikanska handelns nervcenter. Denna närhet, både kulturell och geografisk, har gjort det möjligt för oss att skapa ett stort nätverk på industrins båda ändar och gett oss resurserna att para ihop rätt leverantör med rätt kund. Sedan vår första satsning 1998 har vi arbetat med att formulera och genomföra strategier för nordafrikanska marknader åt ett dussintal sågverk runt Nordeuropa. Genom åren har vi växt tillsammans med våra samarbetspartners, och det har även antalet samarbetspartners som vi arbetar med gjort. Idag tillmötesgår vi allt från lokala familjeägda sågverk till multinationella koncerner och vi är alltid på utkik efter nya möjligheter.


PRODUKTER

Vi erbjuder olika kvaliteter, dimensioner och specifikationer av sågad furu och gran från pålitliga och välkända sågverk i Nordeuropa till importörer i våra nordafrikanska marknader.

TJÄNSTER

Vi specialiserar oss på försäljning av sågade trävaror till Nordafrika. Under loppet av två decennier har vi utvecklat flera expertisområden inom det vi gör. Dessa inkluderar samtliga steg i exportprocessen; från det ögonblick som timret anländer i sågverket för bearbetning till det ögonblick trävarorna hämtas i destinationshamnarna av våra kunder. Våra tjänster inkluderar ett noggrant och omfattande marknadsföringsarbete för våra leverantörer samt en konstant närvaro på marknaden.